2020-08-11 15:34:38• hírek • Bede Emőke

Aláírták a Szatmár Megyei Könyvtár új épületének adásvételi szerződését

Amint arról július 31-én beszámoltunk, a Szatmár Megyei Tanács havi ülésén a döntéshozók megszavazták a határozattervezetet, melynek értelmében az Ankorának otthont adó épületet fogják megvásárolni 11,9 millió plusz áfás áron.

A döntésben hamar egyetértés született a tanácstagok között, hiszen egy új ingatlan építési költségeihez képest – ahogy arra Pataki Csaba megyei tanácselnök is rávilágított – ez az beruházás kínálja a legolcsóbb és leggyorsabb megoldást erre az évek óta sürgető problémára, mely már eddig is rengeteg pénzt húzott ki bérleti díj formájában a megyei tanács zsebéről.


„Nagyon örvendek, hogy végre sikerült megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást, azaz új épületet vásárolnunk a könyvtár számára. Az új épület megvásárlásával és az eddigi havi bérleti díj megszűnésével jelentős összeg marad a megye kasszájában, amit más projektek megvalósításához tudunk majd átcsoportosítani. Mindezek mellett az épület központi elhelyezkedése megengedi, hogy nemcsak könyvtárat, hanem egy igazi kulturális központot hozzunk létre. Kulturális intézményeinkkel karöltve koncerteknek, kiállításoknak, könyvbemutatóknak és számos egyéb kulturális eseménynek tudunk majd helyszínt biztosítani” – nyilatkozta akkor a döntés kapcsán Pataki Csaba.


A megyei tanács elnöke kedden délután újabb fontos mérföldkőről számolt be hivatalos Facebook-oldalán, bejegyzése szerint ugyanis a felek aláírták a Szatmár Megyei Tanács új épületének adásvételi szerződését. A régi tulajdonosnak 60 napja van arra, hogy szabaddá tegye az épületet, a következő fontos lépcső pedig a belső tér oly módon történő átalakítása lesz, hogy az épület alkalmassá váljon új rendeltetésének maradéktalan betöltésére.



 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: